BOOMCast SHORTS – Így duplázd meg a munkád hatékonyságát (Life hack #4)

BOOMCast SHORTS - Így duplázd meg a munkád hatékonyságát (Life hack #4)

Ebben az adásban ismét egy life hack-ket hoztam Neked, amivel szó szerint megduplázhatod a munkád hatékonyságát. Ez egy egyszerű kis trükk, amit alkalmazva Te is szupergyorsan fogsz tudni tanulni és új skilleket elsajátítani.

Alakítsd Te a műsort és csatlakozz a BOOMCast zárt Facebook csoportjához, ahol beszélgethetsz a hallgatóinkkal és akár személyesen tőlünk is kérdezhetsz!

Az adásban említett linkeket itt találod:

Az alábbi felületeken éred el az adást:

  1. YouTube link
  2. Spotify link
  3. Apple Podcast link

Ha inkább olvasni szeretnél, akkor alább találod az adás szöveges átiratát.

Így duplázd meg a munkád hatékonyságát (Life hack #4) – SZÖVEGES ÁTIRAT

Ez itt a BOOMCast SHORTS, Balogh Dáviddal.

Szerintem nem nyúlok mellé, ha azt mondom, hogy sokunknak az idő a legszűkösebb erőforrás. Többet sajnos nem tudunk belőle csinálni, azon viszont dolgozhatunk, hogy mekkora értéket teremtünk egy adott munkaóra alatt. És azért fontos szerintem ezzel foglalkozni és azért is hoztam még egy life hack-et, ami erre koncentrál, mert ez különbözteti meg a sikeres vállalkozókat, sikeres marketingeseket, sikeres saleseket -tök mindegy, milyen szakmát említek – az átlagostól.

Biztos vagyok benne, hogy Te is rengeteg tartalmat fogyasztasz, itt vagy például most, hallgatod ezt a podcast adást, általában podcastet inspirálódás céljából hallgat az ember, de biztos olvasol cikkeket, hallgatsz videókat, hogy elsajátíts egy-egy új skillt, vagy hogy képben legyél az eseményekkel, történésekkel kapcsolatban és ugye ott vannak a könyvek, amiket akkor veszünk elő, ha jobban el akarod mélyíteni a tudásodat egy-egy témában.

És mivel időt nem tudunk többet csinálni, tehát nem tehetjük meg azt, hogy 24 óra helyett nekünk 36 óránk van és abból gazdálkodunk, ezért ugye mit tudunk ilyenkor tenni: hát felgyorsítjuk a tartalomfogyasztást, annak a módját. Szinte mindegyiknél, amit most felsoroltam, amit ugye a nap folyamán fogyasztasz, tudod növelni a sebességet, így kevesebb időt kell rászánnod ahhoz, hogy egységnyi tudást, információt magadba szívj.

Nekem például az iroda és a lakásom között egy olyan, átlagosan 15 perces kocsiút van és amikor egyedül teszem meg ezt az utat, akkor általában podcasteket hallgatok. És egy ilyen negyedórás, maximum 20 perces út alatt simán meghallgatok egy 35-40, akár 45 perces podcast adást is. Ez egy tök jó dolog, mert amúgy nem szánnám rá az időt egy 30-40-50 perces podcast adásra, hiába érdekel és hiába fontos, nincs más olyan élethelyzet, amikor egy ilyen adást meghallgatnék.

Amikor futok, akkor nem hallgatok semmit, amikor edzek, akkor általában zenét hallgatok és amikor pedig aktív figyelmet tudok fordítani valamire, akkor nem podcastet hallgatok, hanem dolgozok, olvasok, családdal vagyok, bármi mást csinálok. Szóval nekem ez az az időszak, amikor passzív figyelmet tudok fordítani, és ilyenkor tök jól jön egy podcast, viszont ezeket a hosszabb adásokat sosem hallgatnám meg és volt egy időszak, amikor nem is hallgattam ilyeneket azért, mert nem találtam neki helyet a napomban. Viszont, ahogy elkezdtem ezeket felgyorsítani, így simán, 15-20 perc alatt meghallgatok egy 30-40 perces adást is.

A kulcs persze itt sem az, hogy ész nélkül fogyasszuk a tartalmakat és ezt azért is emelem ki, mert nagyon könnyű ebbe a hibába esni. Én is estem már ebbe a hibába, hogy csak pörgettem a tartalmakat és nem feltétlenül sajátítottam el, vagy nem olyan mélyen sajátítottam el azt a tudást, amire szükségem volt és ezért jó, hogy ha van egy eszközöd arra, hogy ezeket letárold. És ez egyébként mindenre igaz, nemcsak akkor, ha gyorsítottan hallgatsz egy podcastet, egy videót, egy hangoskönyvet, vagy bármit, mert ugye az emberi agy könnyen felejt és az, hogy most meghallgatok valamit, nem garancia arra, hogy egy-két-három nap múlva nem is hetek, hónapokról beszélünk, csak napokról emlékezni fogok rá.

Sőt, ismerve magamat, biztos, hogy nem fogok rá emlékezni, ezért szoktam azt csinálni, hogy akár ha csak egy cikket olvasok, akár ha egy könyvet olvasok, mindig highlight-okat emelek ki. Tehát egy cikkből is mondjuk kiemelem a legfontosabb pontokat, amikor olvasom, egy könyvből is mindig kiemelem a Kindle-n, az e-book olvasón a legfontosabb pontokat, és ezeket letárolom a second brain-embe, a második agyamba. És onnan később bármikor elő tudom húzni, amikor szükségem van rá, bármikor rá tudok keresni, amikor előjön egy olyan igény, amikor mondjuk egy podcast adásban beszélni akarok róla, vagy egyszerűen csak feljön egy baráti beszélgetés során.

És ez bármire igaz, nem csak munkára, hanem akár magánéletre is. Például most ugye költözünk, építkezünk, egy csomó olyan kérdés van, aminek utána kell járni, például napelem, elektronikai hálózat, konyha, dolgozószoba és így tovább. És ezeknek mindnek van egy kis rész itt a második agyamban úgymond, ahova le tudom tárolni azokat az infókat, azokat a képeket inspirálódásképpen, hogy igen, egy ilyet akarok építeni, ez megtetszett, lefotóztam, sceenshotoltam és beteszem a megfelelő helyre, hogy amikor odakerülök, akkor elő tudjam azt rántani.

Igazából ez a magyarázat arra, amit többen feltettek már nekem kérdést, hogy hogy tudok ennyi idő alatt ennyi mindent megcsinálni, ennyi mindent elvégezni. Ez igazából a magyarázata, nem kell hozzá semmiféle szuperképesség, egyszerűen csak a megfelelő rendszereket kell erre is kiépíteni, mint az élet minden más területén és ezt kell kezelni és ehhez kell igazából ragaszkodni.

Egyébként erről a second brain-ről, tehát a második agyamról készítettünk egy adást, egy hosszabb BOOMCast adást, ez a 15. adás, azt hiszem, szeptember 1-jén jelent meg, de a 15. adásként megtalálod, meg belinkeljük ide is az adás leírásába, úgyhogy ha érdekel jobban ez a módszer, hogy hogyan néz ki, mire használom, hogyan használom, milyen szoftverekből áll jelenleg, mert ez folyamatosan változik, akkor hallgasd meg azt az adást, mert szerintem tök érdekes, hasznos és nagyon kapcsolódik ehhez a produktivitás témához.

És ha akkor hallgatod ezt az adást, amikor megjelent, tehát szeptember végén, akkor ne felejtsd el, hogy a PODCAST20 kuponkóddal bármelyik oktatóanyagunkat 20 százalékos kedvezménnyel tudod megvásárolni. Ehhez is belinkeljük az infókat az adás alá és ott megtalálod az összes oktatóanyagunkat, illetve a kuponkódot is betesszük, amivel tudsz majd vásárolni kedvezményesen.

És ennyi lett volna a mai BOOMCast SHORTS. Ne felejts el feliratkozni a csatornánkra, és érdemes belépned a zárt Facebook csoportunkba is, ahol akár személyesen velünk is beszélgethetsz, de kérdéseket is tehetsz fel és a közösségünk tagjait is megtalálod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a https://boommarketing.hu/fbcsoport linken keresztül.

Tartalomjegyzék

Picture of Balogh Dávid

Balogh Dávid

Szia, Balogh Dávid vagyok, a BOOM Marketing alapítója. Az elmúlt évek során több saját vállalkozást is beindítottam. Elsőként jött az ügynökség, aztán a BOOM Marketing University, majd 2 webáruház (az egyiknél 4 hónap alatt értük el a havi 10 milliós bevételi célt). Az így szerzett tapasztalataimat szeretném Veled megosztani a BOOM Marketing University-n, videós oktatóanyagok formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük