BOOMCast SHORTS – Így végezz el kétszer annyi munkát ugyanannyi idő alatt (Life Hack #1)

BOOMCast SHORTS - Így végezz el kétszer annyi munkát ugyanannyi idő alatt (Life hack #1)

Ebben az adásban az egyik kedvenc life hackemet osztom meg veled, aminek bevezetése után szó szerint megdupláztam a hatékonyságomat és közel kétszer annyi hasznos munkát tudok elvégezni adott idő alatt.

Alakítsd Te a műsort és csatlakozz a BOOMCast zárt Facebook csoportjához, ahol beszélgethetsz a hallgatóinkkal és akár személyesen tőlünk is kérdezhetsz!

Az alábbi felületeken éred el az adást:

  1. YouTube link
  2. Spotify link
  3. Apple Podcast link

Ha inkább olvasni szeretnél, akkor alább találod az adás szöveges átiratát.

Így végezz el kétszer annyi munkát ugyanannyi idő alatt (Life hack #1) – SZÖVEGES ÁTIRAT

Ez itt a BOOMCast SHORTS, Balogh Dáviddal.

Korábban már ígértem, hogy nemcsak marketinges tartalmakat fogok készíteni a SHORTS-okban, hanem különböző vállalkozási, önfejlesztési tartalmakat is. Úgyhogy meg is érkeztem a legelső life hack kel, amit szerintem mindenkinek érdemes alkalmaznia. Nekem ez az egyik kedvencem, amit hát nem is tudom, szerintem közel egy éve vezettem be és így egyik napról a másikra szinte megdupláztam azt a munkamennyiséget, amit el tudtam végezni adott idő alatt.

A koncepció nagyon egyszerű, igazából ki kell blokkolnod a naptáradban különböző időtartamokat, a különböző munkákra. Ez azért fontos, mert – nálam legalábbis így van – , hogy ha benne van a naptárban, akkor meg fog történni, ha nincs benne a naptárba, akkor nem létezik az a valami, tehát a legeslegutolsó kis apróságot is be szoktam írni a naptárba, nem tudom, hogy hétvégén hova megyünk ebédelni, kinek a szüleihez, mert akkor tudom, hogy oké, ott van az idő és rá fogom szánni az időt és nem tervezek be oda semmi mást.

És ez tök egyértelmű, meg így természetes mindenkinek, amikor valahova megyünk időre, nem tudom időpontra fodrászhoz stb., viszont miért ne lehetne ugyanezt bevezetni a munkanapokon belül!? És azt kezdtem el csinálni, hogy mondjuk itt van ez a BOOMCast SHORTS felvétel, mindig egy nap alatt veszek fel egy havi adást. Tehát összeírok, megtervezek 10-14 adást, ez egyébként az egyik blokk és utána betervezek egy másik blokkot, egy három-négy órás időtartamot, amikor pedig felveszem ezeket az adásokat.

És mivel bent van a naptárban, be van tervezve, ezért 1.: tudom, hogy senki más nem tud oda befoglalni, tehát nem csúszik közbe semmi más. 2.: tudom, hogy én se tervezzek oda mást, mert ott van egy olyan feladatom, ami 1-2-3-4 órát ölel fel az időmből. Szóval szerintem ez egy tök jó dolog és érdemes kipróbálnod, főleg akkor, ha azt érzed, hogy nem tudsz fókuszálni, hogy nem tudsz odakoncentrálni egy feladatra, mert hogy ha beteszed a naptárba, és azt mondod, hogy akár olyan egyszerű dolgok, hogy most egy órát az email-ekre szánok és egy óra van a naptáradban, azalatt az idő alatt nem telefonálsz, nem csinálsz mást, nem mész meeting-re, hanem odatervezted és azt arra szánod és figyeld meg, hogy végezni fogsz egy óra alatt.

Jó, persze van néha én is, hogy kicsúszok belőle, amikor jönnek ilyen ad hoc teendők, de általában az esetek 90 százalékában, ha valamire egy órám van, akkor végzek vele egy óra alatt. Ezt lehet megfigyelted már egyébként, ezt a jelenséget mondjuk ilyen nyaralások előtt, nálam mindig ez van, hogy tudom, hogy ez az utolsó napom, elmegyek nyaralni egy hétre, két hétre, nem leszek gépnél és tudom, hogy be kell fejeznem ezeket, egy nap alatt mindent ledarálok, amit korábban heteken keresztül toltam magam előtt.

És azért, mert ott van egy nagyon komoly deadline, egy nagyon komoly határidő és igazából ezzel az időblokkolással én ezt próbálom magamnak megteremteni. Két órám van erre a valamire, nekiülök, megcsinálom, befejezem, akkora kell vele végeznem és igazából készen vagyok.

Szóval ez az egyik legfontosabb life hack, amit az elmúlt egy év során elkezdtem alkalmazni, viszont kíváncsi vagyok arra is, hogy neked mi vált be!? Írd meg akár itt kommentben, akár lépj be a Facebook csoportunkba és írd meg ott, mert tökre kíváncsi vagyok és biztosan másnak is segítesz azzal, ha megosztod a tapasztalataidat.

És ennyi lett volna a mai BOOMCast SHORTS.

Ne felejts el feliratkozni a csatornánkra, mert hetente két új adással is jelentkezünk.

És érdemes belépned a zárt Facebook csoportunkba is, ahol akár személyesen velünk is beszélgethetsz, de kérdéseket is tehetsz fel és a közösségünk tagjait is megtalálod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a https://boommarketing.hu/fbcsoport linken keresztül.

Tartalomjegyzék

Picture of Balogh Dávid

Balogh Dávid

Szia, Balogh Dávid vagyok, a BOOM Marketing alapítója. Az elmúlt évek során több saját vállalkozást is beindítottam. Elsőként jött az ügynökség, aztán a BOOM Marketing University, majd 2 webáruház (az egyiknél 4 hónap alatt értük el a havi 10 milliós bevételi célt). Az így szerzett tapasztalataimat szeretném Veled megosztani a BOOM Marketing University-n, videós oktatóanyagok formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük