BOOMCast SHORTS – Mi az a landing page?

BOOMCast Shorts - Mi az a landing page?

Ebben az adásban egy online marketing alapfogalmat tisztázunk. Elmondom mi az a landing page és arról is beszélek, hogy milyen különböző típusai vannak (ezeket ismerned kell ahhoz, hogy hatékony kampányokat tudj készíteni).

Alakítsd Te a műsort és csatlakozz a BOOMCast zárt Facebook csoportjához, ahol beszélgethetsz a hallgatóinkkal és akár személyesen tőlünk is kérdezhetsz!

Az adásban említett linkeket itt találod:

  1. https://boommarketing.hu/ingyenes-anyagaink/sikeres-facebook-hirdetesek-receptje/
  2. https://boommarketing.hu/ingyenes-anyagaink/ceges-instagram-utmutato/
  3. https://boommarketing.hu/boomcast-shorts/milyen-hosszu-legyen-a-landing-oldalad/

Az alábbi felületeken éred el az adást:

  1. YouTube link
  2. Spotify link
  3. Apple Podcast link

Ha inkább olvasni szeretnél, akkor alább találod az adás szöveges átiratát.

Mi az a landing page? – SZÖVEGES ÁTIRAT

Ez itt a BOOMCast SHORTS, Balogh Dáviddal.

Ebben az adásban elmondom, hogy mi az a landing page és, hogy milyen különböző típusai vannak. Magáról a landing page-ről, mint fogalomról biztosan hallottál már, mert ez egy alapkifejezés az online marketingben. A landing page, vagy magyarul landoló oldal, esetleg érkező oldalként szoktuk még fordítani, egy olyan aloldala a weboldaladnak, ahová a látogatókat irányítod különböző okokból.

A landing page-ek és a klasszikus weboldalak között egyébként az a különbség, hogy míg egy klasszikus weboldal több tucat, több száz, akár több ezer aloldalból is állhat, addig a landing page az egyetlenegy oldal. Ez lehet egy egyedülálló oldal, de lehet egy weboldal aloldala is, ami mondjuk el van rejtve a külső forgalom elől.

Ami fontos, hogy minden egyes landing oldalnak egyetlenegy célja van. Pontosan egy, nem több és nem kevesebb. Amint egy landing oldalnak több célt is kitűzöl, abban a pillanatban szabotáltad a saját kampányodat és szinte biztos, hogy megtizedelted a konverziók számát. Tehát egy landing oldal egy cél és ez a cél a fő konverzió lesz, amit el szeretnél érni. Ez lehet valaminek a megvásárlása, tehát egy értékesítési oldal, de akár egy feliratkozás, vagy egy egyszerű ajánlatkérés is.

És mivel egy oldalnak csak egy célja van, ezért arra is nagyon figyelned kell, hogy ne legyen kifelé mutató link ezeken az oldalakon. És itt arra gondolok, hogy egy landing oldalon nincsen menü, tehát felső menü, ahol el tud kattintgatni valaki, nincsen footer, vagy nem a klasszikus footer, ahol ugye láblécben tud navigálni a látogatónk és nincsenek kifelé mutató linkek az oldalban sem, ami elviszi mondjuk egy cikkre, vagy bármi másra az olvasót.

Ha valaki ide beérkezik akkor két lehetősége van, vagy végigolvassa azt, amit mi eléteszünk és konvertál az oldal alján, vagy kilép, mert nem érdekli a dolog. És nincs ezzel semmi baj, ez így van jól, nem kell mindenkit megfogni és konvertálni, itt egy célod van, behoztad az olvasót, vagy érdekli, amit mondasz, vagy nem, ennyi.

És így hogy, most már tudod, hogy mi az a landing page, hogy milyen céllal készül és, hogy mi a különbség a landing page és a klasszikus weboldalak között, nézzük meg a három fő típusát a landing oldalaknak. Az első az átkattintási landing page, ez nagyon nagyszerű ilyenkor nem a landing oldalon van a végleges ajánlat, hanem onnan kattinthat tovább valaki, mondjuk egy webshop termékéhez.

A második típus, amit már viszonylag gyakran használunk, ez a lead generáló landing page. Ezt angolul opt-in page-ként találod majd meg és az a célunk ezzel az oldallal, hogy begyűjtsük a látogatók elérhetőségeit és komolyabb érdeklődőt csináljunk belőlük. Rengeteg ilyen oldalt láthatsz, linkelünk be egykét példát ide is, az adás leírásába, de ezek tipikusan azok az oldalak, amikor egy pdf-et, egy eBook-ot, egy videós csalit, egy webinárt kínálunk fel letöltésre és, ha valaki megadja az email címét, akkor hozzáfér ezekhez az anyagokhoz.

És a harmadik típus pedig az értékesítési landing page, amit gyakran sales oldalnak szoktunk nevezni. Nagyon egyszerű, ezt akkor használjuk, amikor valami terméket, vagy szolgáltatást akarunk értékesíteni, akár direktben az oldalon keresztül, akár úgy, hogy az oldal alján kosárba tudja tenni és a webshopban megvásárolni.

Úgyhogy ez a három típusa van a landing oldalaknak és a komplexitása, a hossza ezeknek nagyban függ a kitűzött céloktól. Egy opt-in oldal mondjuk, ami lead generálásra szolgál az jellemzően rövidebb lesz, mert ugye kevesebb infót kell átadnunk, egy kisebb lépést várunk el az emberektől. Míg egy értékesítési oldal sokkal hosszabb lesz, mert sokkal több infót kell átadnunk ahhoz, hogy valaki vásároljon és kinyissa a pénztárcáját, vagy mondjuk kérjen egy ajánlatot és felvegye velünk a kapcsolatot.

Egyébként a landing oldalak ideális hosszáról is készítettem már egy SHORTS adást korábban, ezt is belinkeljük az adás alá, következő lépésként érdemes ezt is meghallgatnod.

És ennyi lett volna a mai BOOMCast SHORTS.

Ha meg valamiért nem tetted volna akkor iratkozz fel a csatornákra, mert hetente három új BOOMCast SHORTS-szal fogunk jelentkezni.

És érdemes belépned a zárt Facebook csoportunkba is, ahol akár személyesen velünk is beszélgethetsz, de kérdéseket is tehetsz fel és a közösségünk tagjait is megtalálod.

Gyere és csatlakozz hozzánk, a linket megtalálod a leírásban. Találkozunk a következő adásban.

Tartalomjegyzék

Balogh Dávid

Balogh Dávid

Szia, Balogh Dávid vagyok, a BOOM Marketing alapítója. Az elmúlt évek során több saját vállalkozást is beindítottam. Elsőként jött az ügynökség, aztán a BOOM Marketing University, majd 2 webáruház (az egyiknél 4 hónap alatt értük el a havi 10 milliós bevételi célt). Az így szerzett tapasztalataimat szeretném Veled megosztani a BOOM Marketing University-n, videós oktatóanyagok formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük