Elhozzuk Neked a jövő marketingeszközét…

Facebook Messenger chatbotok

Változnak az idők… manapság már mindannyiunk zsebében ott lapulnak az okostelefonok és állandóan a chaten lógunk. Legyél jelen napjaink legnagyobb kommunikációs csatornáján: legyél ott a Facebook Messengeren is.

Építs listát, szerezz követőket, kezeld le az ügyfélszolgálati kérdéseket, értékesíts. Mindezt teljesen automatizáltan, a nap 24 órájában, a hét minden napján.

Mi az a Facebook Messenger chatbot?

Mit szólnál ahhoz, ha lenne egy olyan munkatársad…

[

aki éjt nappallá téve becsületesen dolgozna (még hétvégéken és munkaszüneti napokon is)?

[
aki sosem panaszkodna, és mindig pontosan azt csinálná, amire Te utasítod?
[
aki sosem hibázik, sosem felejt, és mindig 100%-os teljesítményt nyújt?
[
és aki mindezért egy fityinget sem kér… soha?

Jól hangzik, igaz? 🙂

Nos, most pontosan ezt kínáljuk Neked!

A chatbotok segítségével automatizált beszélgetéseket folytathatsz azokkal az érdeklődőiddel, akik fent vannak (és aktívak is) Facebookon… ez több, mint 6 millió magyart jelent.

Úgy tekints a chatbotra, mint egy “szupermunkatársra”, aki nem kér fizetést, cserébe viszont egyszerre akár többszáz embert is ki tud szolgálni… mindezt az év 365 napjában, 0-24-ben.

“És ez nálam is működne?” – merülhet fel jogosan a kérdés.

Nos, valószínűleg igen!

Gondolj csak bele, hogy mit teszel meg elsőként egy új üzlet megnyitásakor? Felveszel egy eladót, ugye?

Akkor a webshopod/weboldalad/sales oldalad (lényegében bármi, amin keresztül eladsz), miért álljon “üresen”?

Nem jobb lenne valaki, aki útbaigazítja az online felületeidre tévedőket, és segít nekik a választásban? 

Hogyan készül el egy chatbot?

STRATÉGIAI TERVEZÉS

Te elmondod az elképzeléseidet, mi pedig megtervezzük hozzá azt a komplett folyamatot, amire Neked szükséged van a céljaid eléréséhez.

MEGSZEMÉLYESÍTÉS

A chatbotodnak nevet, személyiséget és stílust is adunk (tudatot azért inkább nem…). Így biztos lehetsz benne, hogy a legújabb “kollégád” teljesen passzol majd a vállalkozásod összképébe.

MEGÉPÍTÉS

Megírjuk a szöveget, legprogramozzuk az egész folyamatot és “életet lehelünk” a chatbotodba. Neked semmi más dolgod nem lesz, mint egy gombnyomással aktiválni azt a Facebook oldaladon.

Egy pár példa, hogy mire használhatod a chatbotokat

Sokfajta terméket árulsz a webshopodban? Gyakran nem tudják eldönteni az érdeklődőid önállóan, hogy mire lenne szükségük?

Legyen a chatbot az “eladó” a webshopodban! A chatbot rákérdezhet az érdeklődőnél, hogy mit is keres és így az előre beprogramozott válaszok segítségével pontosan olyan terméket ajánlhatsz neki, amire szüksége van.

Egy ilyen chatbot lényegében azt a feladatot látja el automatizáltan, amit egy bolti eladó szokott (például egy ruházati üzletben).

Mindez teljesen automatikusan működik, neked a kisujjadat sem kell mozdítanod… hagyd, hogy a chatbot válaszoljon a kérdésekre és igazítsa útba az érdeklődőket.

Egyszerűbb termékeid vannak, amit online is meg lehet rendelni (pl.: gyorsétel, virág, kisebb ajándéktárgy, ékszer, stb)?

Egy jó chatbot megkönnyítheti a rendelést a vásárlóid számára (és több bevételt hozhat Neked)!

Talán meg fogsz lepődni, de az egyik legelső Messengeres chatbotot éppen pizzarendelés céljából építették.

Ha pizzériát, hamburgerezőt, gyrosozót, vagy bármilyen gyorséttermet üzemeltetsz, akkor van egy jó hírem számodra… a rendelés menetét egy az egyben le tudjuk programozni Messengerben is.

Amerikában a legnagyobb étteremláncok (Domino’s Pizza, Pizza Hut, Taco Bell, stb) az elsők között lépték meg a chatbotok bevezetését, természetesen óriási sikerrel.

Az ilyen típusú chatbotok nem csak éttermeknél működnek, például az 1-800-Flower nevű virágkereskedő cég is belépett a chatbot piacra (és 70%-os bevételnövekedést értek el).

Ha a Te bizniszedben is lehet neten vagy telefonon rendelni (és mindehhez csak pár kérdés megválaszolása szükséges), akkor igen, a chatbot nálad is működni fog!

Csak egy-két terméked van, amit “értékesítési tölcsérben” árulsz?

Legyen az fizikai vagy infotermék, egy jól felépített chatbot tökéletesen illeszkedik az értékesítési folyamatodba.

Az új látogatóknak felajánlhatod a “csalid”, a komolyabb érdeklődőket automatikus utánkövető üzenetekkel próbálhatod vásárlásra bírni, a vásárlóidtól pedig további hasznos információt tudsz bekérni.

Egy profi chatbot segítségével például:

  • listát építhetsz az érdeklődőkből (akiket aztán újra és újra el tudsz érni)
  • a válaszaik alapján szegmentálhatod őket (így Neked már csak a “legjobb minőségű” leadekkel kell foglalkoznod)
  • előre megírt és beidőzített üzenetekkel próbálhatod őket meggyőzni, hogy lépjék meg a következő lépcsőfokot (például, hogy letöltsék a csalid, kérjenek árajánlatot vagy vegyék fel veled a kapcsolatot).

Ügyfélszolgálatosra van szükséged, de nem szeretnél évente több milliót költeni rá?

A chatbotok egyik legkézenfekvőbb funkciója az ügyfélszolgálati szerepek átvétele.

Nem tudom Te hogy vagy vele, de tapasztalataim alapján a legtöbb ügyfélszolgálatos az ideje 90%-ában ugyanazokat az alap kérdéseket válaszolja meg, csak éppen mindig más érdeklődőnek…

Akkor miért ne programozhatnánk be ezeket a válaszokat egy chatbotba?

A chatbot teljesen automatán, az év minden egyes percében válaszolgatni fog az érdeklődőidnek… ráadásul azonnal.

Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen meg kellene válnod az ügyfélszolgálatostól, hiszen biztosan lesznek olyan egyedi kérdések, amit a chatbot nem tud megválaszolni. Ilyenkor az érdeklődő egy kattintással jelezheti ezt, az ügyfélszolgálat pedig azonnali értesítést kap erről.

Ezt nyújtjuk, ha velünk dolgozol

[

Chatbot megtervezése

Első körben megismerjük a vállalkozásodat és segítünk kitalálni, hogy pontosan milyen célokra tudnád használni a chatbotokat. Az sem baj ha még nincs ötleted, segítünk!

[

Folyamatok felvázolása

Ha már kitaláltuk milyen funkciókat szeretnél a chatbotba, akkor nekiülünk és vizuálisan is megtervezzük a párbeszédek folyamatát. Ez a chatbotkészítés legfontosabb lépése!

[

Párbeszédek megírása

Természetesen nem csak a folyamatot tervezzük meg, de a tartalmat is elkészítjük hozzá. Képet szerkesztünk, gifet csinálunk és szöveget írunk. A chatbotot a kérésednek megfelelően személyesítjük meg.

[

Chatbot megépítése

Ezek után nekifogunk a chatbot megépítésének. Mi minden esetben Chatfuellel vagy ManyChattel dolgozunk, a céljaidtól függően. Mindkettő ultraprofi és könnyen kezelhető szoftver… a “chatbotok WordPresse”.

[

Kulcsszófelismerés (AI)

A chatbotod képes lesz bizonyos kulcsszavakra reagálni, amit minden chatbothoz egyedileg fejlesztünk le. Jelenleg ez a legjobb mód arra, hogy “intelligensen” tudjon kommunikálni a chatbot az emberekkel.

[

Szegmentálási lehetőség

A Messenger egy tökéletes platfrom arra, hogy egy pár kérdés segítségével több szegmensre bontsd a nagy listádat. Chaten szívesen válaszolnak az emberek a kérdéseidre, így a kezdeti beszélgetés után mindenkinek személyreszabott üzenetet tudsz majd küldeni.

[

Utánkövető folyamat megépítése

Lehetőség van arra, hogy a bottal kapcsolatba lépő embereknek előre beidőzítsünk folyamatokat (akárcsak egy e-mail automatizmus esetében). El tudunk készíteni például egy több üzenetből álló, akár több héten keresztül elhúzódó leadgondozó folyamatot.

[

Vevőszerző kampányok kivitelezése

A chatbot is csak egy eszköz, ami önmagában még kevés… valahogy oda kell csábítanod az embereket. Mi a chatbot aktiválása után is tudunk segíteni, érdeklődőszerző hirdetések készítésével. Ez lehet például Facebook hirdetés, Facebook nyereményjáték, vagy akár egy “kommentes kampány” is.

A BOOM Marketingről

Szia, a nevem Balogh Dávid, én vagyok a BOOM Marketing alapítója (talán már ismersz a blogon posztolt cikkeimből).

A BOOM Marketinget – kezdetben még csak egyszerű blogként – azzal a céllal hoztam létre, hogy legyen egy felület, ahol meg tudom osztani a tapasztalataimat és egy olyan közösséget tudok kialakítani, ahol mindannyian tudunk tanulni az online marketingről.

Nem titkolt célunk, hogy rendbe tegyük a magyar piacot. Ahogy egyre nőtt az ügyfélkörünk az elmúlt évek alatt sajnos rá kellett jönnünk, hogy a hazai piac nagyon felhígult marketing téren.

Egyre több és több rémisztő sztorit hallunk az ügyfeleinktől arról, hogy az előző marketinges partnereiknél mennyire hiányzott a hozzáértés, vagy – rosszabb esetben – hogyan verték át őket…

Éppen ezért mi azon dolgozunk, hogy helyre tegyük a piacot. És hogy mégis hogyan akarjuk ezt elérni?

Egyszerű: minden esetben a Te szemszögedből vizsgáljuk a dolgokat.

Vedd fel velünk a kapcsolatot és meg fogod látni, hogy ez egészen pontosan mit jelent! 

Balogh Dávid
alapító | BOOM Marketing

Referenciáink

Egy pár cég azok közül, akikkel már volt szerencsénk dolgozni

Ismerd meg a csapatot

Mi vagyunk a BOOM Marketing

Balogh Dávid

CEO & Founder

Horváth Gréti

Finance

Eszenyi Dávid

COO

Kiss Gergő Balázs

Account Manager

Fehér Gergő

Campaign Manager

Adorján Flóra BOOM Marketing

Adorján Flóra

Social Manager

Simon Tibor

Simon Tibor

Graphic Designer
Simon Tibor

Puskás Máté

Campaign Manager

Magyar István

Campaign Manager

Adorján Flóra BOOM Marketing

Bódis Eszter

Campaign Manager

Beszéljünk a saját projektedről

Az alábbi űrlapot kitöltve tudod felvenni velünk a kapcsolatot. Ezután 1 munkanapon belül válaszolunk és kiderítjük, hogy tudunk-e segíteni. A továbbiakat e-mailben vagy telefonon beszéljük majd meg.

Gyakori kérdések

Maradt még kérdésed? Itt megtalálod a választ!

Mennyibe kerül egy chatbot?

A chatbotkészítés díja 169.900 Ft + ÁFA-tól indul, de minden esetben egyedi árajánlat alapján dolgozunk. Amennyiben egyedi fejlesztést is igényel a projekt (pl.: API-n keresztüli összekapcsolás webshoppal/CRM rendszerrel), úgy legalább ennek a duplájával érdemes számolnod.

Milyen további költségeim lesznek?

Semmilyen. Projektalapon dolgozunk, egyszeri díjazással (igény esetén folyamatos karbantartással)… nincs semmilyen rejtett költség.

A chatbot szoftver használata is ingyenes, bár egy-két egyedi funkció használatánál ennek lehet havidíja (ezt nem nekünk, hanem közvetlenül a szoftvertüzemeltetőnek kell fizetned). Amennyiben ilyen funkciókat is szeretnél, egyértelműen és tételesen feltüntetjük azt az ajánlatodban.

Mennyi idő alatt készül el egy chatbot?

Ez projektenként változó, de főleg attól függ, hogy hány megrendelő várakozik előtted (a szerződéskötés sorrendjében kezdjük el a projekteket).

Ha rád kerül a sor és mindent megbeszéltünk, onnantól kezdve pár héten belül élesítheted is a chatbotot. Havonta max. 2 projektet tudunk elvállalni, és általában 1-2 hónapra előre le vagyunk foglalva.

Ha rendelek egy chatbotot, az később is kiegészíthető?

Igen, bármikor.

Úgy gondolj a chatbotkészítésre, mintha egy honlapot rendelnél. Megbeszéljük és elkészítjük az alapokat, majd a kezdeti tapasztalataink alapján folyamatosan bővíthetjük, javíthatjuk és alakíthatjuk a folyamatokat.

Akár egy teljesen új funkciót is lefejleszthetünk hozzá utólag.

Az én vállalkozásomban is működne egy ilyen?

Jó eséllyel igen, de ez főleg attól függ, hogy pontosan mire szeretnéd használni és mit szeretnél megvalósítani a chatbot segítségével.

Ha van ötleted – de nem vagy biztos abban, hogy működne – akkor vedd fel velünk a kapcsolatot a fenti űrlap segítségével. Megbeszéljük a részleteket, és őszintén megmondjuk, hogy el tudjuk-e vállalni a kivitelezést vagy sem.

Nekem lesz valami dolgom?

Csak annyi, mintha egy honlap elkészítését szerveznéd ki. A projekt elején megbeszéljük mik az elvárásaid, és elküldesz nekünk minden olyan információt (képet, szöveget, linket, stb), amit fel kell használnunk majd a chatbotban.

Minden mást ránk bízhatsz.

Létezik több nyelven beszélő chatbot is?

Természetesen! Nemzetközi piacra dolgozó vállalkozásoknál gyakori kérés, hogy több nyelven is tudjon a chatbot.

Ilyenkor megtervezzük és megépítjük a folyamatokat a fő nyelven (magyar vagy angol), majd lefordítjuk/lefordíttatjuk azokat, és lefejlesztjük a chatbotba.

A felhasználók a kész chatbotban kiválaszthatják az általuk beszélt nyelvet, de akár azt is meg tudjuk oldani, hogy a chatbot alapból olyan nyelven beszéljen, ahogy egy adott felhasználó a Facebookot használja.

Én is tudom majd kezelni a chatbotot?

Minden további nélkül. Aktiválás után szívesen megmutatjuk neked a szoftver admin felületét, és hogy mit hol találsz.

Ha a WordPressben kiismered magad, akkor ez is gyerekjáték lesz.