A JÖVŐ MARKETINGESZKÖZE…

Facebook Messenger chatbotok!

Változnak az idők… manapság már százával dobjuk kukába az e-maileket, és állandóan a chaten lógunk. Legyél jelen napjaink legnagyobb kommunikációs csatornáján: legyél ott a Facebook Messengeren is.

Építs listát, szerezz követőket, automatizáld az ügyfélszolgálatodat, értékesíts 24/7-ben a webshopodban. A chat az új e-mail…

Mi az a Facebook Messenger chatbot?

Mit szólnál ahhoz, ha lenne egy olyan munkatársad…

 • aki éjt nappallá téve becsületesen dolgozna (még hétvégéken és munkaszüneti napokon is)?
 • aki sosem panaszkodna, és mindig pontosan azt csinálná, amire Te utasítod?
 • aki sosem hibázik, sosem felejt, és mindig 100%-os teljesítményt nyújt?
 • és aki mindezért egy fityinget sem kér… soha?

Jól hangzik, igaz? 🙂

Nos, most pontosan ezt kínáljuk Neked!

A chatbotok segítségével automatizált beszélgetéseket folytathatsz azokkal az érdeklődőiddel, akik fent vannak (és aktívak is) Facebookon… ez kb ~5.6 millió magyart jelent.

Úgy tekints a chatbotra, mint egy “szupermunkatársra”, aki nem kér fizetést, cserébe viszont egyszerre akár többszáz embert is ki tud szolgálni… mindezt az év 365 napjában, 0-24-ig.

És ez nálam is működne?

Még szép!

Gondolj csak bele, hogy mit teszel meg elsőként egy új üzlet megnyitása után? Felveszel valakit, ugye?

Akkor a webshopod/weboldalad/landing oldalad (lényegében bármi, amin keresztül eladsz), miért álljon “üresen”? Nem jobb lenne valaki, aki útbaigazítja az online felületeidre tévedőket, és segít nekik a választásban? 🙂

Egy pár példa, hogy mire használhatod a chatbotokat

Sokfajta terméket árulsz a webshopodban? Gyakran nem tudják eldönteni az érdeklődőid önállóan, hogy mi kellene nekik?

Legyen a chatbot az “eladó” a webshopodban! A chatbot rákérdezhet az érdeklődőnél hogy mit is keres, és így az előre beprogramozott válaszok segítségével pontosan olyan terméket ajánlhatsz neki, amire szüksége van.

Egy ilyen chatbot lényegében azt a feladatot látja el automatizáltan, amit egy bolti eladó szokott (például egy ruházati üzletben).

Mindez teljesen automatikusan működik, neked a kisujjadat sem kell mozdítanod… hagyd, hogy a chatbot válaszoljon a kérdésekre és igazítsa útba az érdeklődőket.

Egyszerűbb termékeid vannak, amit online is meg lehet rendelni (gyorsétel, virág, kisebb ajándéktárgy, ékszer, stb)?

Egy jó chatbot megkönnyítheti a rendelést a vásárlóid számára (és több bevételt hozhat Neked)!

Talán meg fogsz lepődni, de az egyik legelső Messengeres chatbotot éppen pizzarendelés céljából építették.

Ha pizzériát, hamburgerezőt, gyrosozót, vagy bármilyen gyorséttermet üzemeltetsz, akkor van egy jó hírem számodra… a rendelés menetét egy az egyben le tudjuk programozni Messengerben is.

Amerikában a legnagyobb étteremláncok (Domino’s Pizza, Pizza Hut, Taco Bell, stb) az elsők között lépték meg a chatbotok bevezetését, természetesen óriási sikerrel.

Az ilyen típusú chatbotok nem csak éttermeknél működnek, például az 1-800-Flower nevű virágkereskedő cég is belépett a chatbot piacra (és 70%-os bevételnövekedést értek el).

Ha a Te bizniszedben is lehet neten vagy telefonon rendelni (és mindehhez csak pár kérdés megválaszolása szükséges), akkor igen, a chatbot nálad is működni fog!

Csak egy-két terméked van, amit “értékesítési tölcsérben” árulsz?

Legyen az fizikai vagy infotermék, egy jól felépített chatbot tökéletesen illeszkedik az értékesítési folyamatodba.

Az új látogatóknak felajánlhatod a “csalid”, a komolyabb érdeklődőket automatikus utánkövető üzenetekkel próbálhatod vásárlásra bírni, a vásárlóidtól pedig további hasznos információt tudsz bekérni.

Egy profi chatbot segítségével például:

 • listát építhetsz az érdeklődőkből (akiket aztán újra és újra el tudsz érni)
 • a válaszaik alapján szegmentálhatod őket (így Neked már csak a “legjobb minőségű” leadekkel kell foglalkoznod)
 • előre megírt és beidőzített üzenetekkel próbálhatod őket meggyőzni, hogy lépjék meg a következő lépcsőfokot (például, hogy letöltsék a csalid, kérjenek árajánlatot vagy vegyék fel veled a kapcsolatot).

Ügyfélszolgálatosra van szükséged, de nem szeretnél évente több milliót költeni rá?

A chatbotok egyik legkézenfekvőbb funkciója az ügyfélszolgálati szerepek átvétele.

Nem tudom Te hogy vagy vele, de tapasztalataim alapján a legtöbb ügyfélszolgálatos az ideje 90%-ában ugyanazokat az alap kérdéseket válaszolja meg, csak éppen mindig más érdeklődőnek…

Akkor miért ne programozhatnánk be ezeket a válaszokat egy chatbotba?

A chatbot teljesen automatán, az év minden egyes percében válaszolgatni fog az érdeklődőidnek… ráadásul azonnal.

Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen meg kellene válnod az ügyfélszolgálatostól, hiszen biztosan lesznek olyan egyedi kérdések, amit a chatbot nem tud megválaszolni. Ilyenkor az érdeklődő egy kattintással jelezheti ezt, az ügyfélszolgálat pedig azonnali értesítést kap erről.

Hogyan készül el egy chatbot?

STRATÉGIAI TERVEZÉS

Te elmondod az elképzeléseidet, mi pedig megtervezzük hozzá azt a komplett folyamatot, amire Neked szükséged van a céljaid eléréséhez.

MEGSZEMÉLYESÍTÉS

A chatbotodnak nevet, személyiséget és stílust is adunk (tudatot azért inkább nem…). Így biztos lehetsz benne, hogy a legújabb “kollégád” teljesen passzol majd a vállalkozásod összképébe.

MEGÉPÍTÉS

Megírjuk a szöveget, legprogramozzuk az egész folyamatot és “életet lehelünk” a chatbotodba. Neked semmi más dolgod nem lesz, mint egy gombnyomással aktiválni azt a Facebook oldaladon.

Nem csak egy újabb “múló divat”…

Talán még emlékszel, hogy milyen elképesztő megnyitási és átkattintási eredményeket hozott az e-mail marketing 10 évvel ezelőtt… de a dolgok változnak.

20 éve még az jelentett versenyelőnyt, ha saját weboldalad volt… ma már ez a minimum egy vállalkozásnál.

15 éve annak pörgött a biznisz, aki okosan használta ki az AdWords-öt… ma ez már alap.

10 éve még elég volt pár ezer forintért linkeket venned, és azonnal a Google első oldalára kerültél… ma ennek eléréséhez több százerért kell profi cikkeket íratnod, és még azután is jópár havi kemény munka szükséges hozzá.

5 éve Facebookról még fillérekért szerezhetted a látogatókat és 5-10 Ft-ért az érdeklődőket (e-mail címestől)… ma ez az összeg legalább 10x ennyi, de vannak olyan kompetitív piacok, ahol akár több ezer forintot is ki kell fizetnünk egy-egy lead-ért.

Látod már mi a közös ezekben a trendekben?

Mindet használjuk még a mai napig is…

a versenyelőny viszont mindig annál van, aki az elsők között csap le az új lehetőségre.

Kétségtelen, hogy az e-mailek megjelenése és elterjedése megváltoztatta a világot… a Messenger pedig a következő nagy durranás az e-mail óta (gondolj csak bele, hogy a környezetedben élők mennyit használják).

A kérdés az, hogy most ott leszel-e az elsők között, és javadra fordítod-e ezt a (már-már tisztességtelen) versenyelőnyt…

… vagy majd inkább 2 év múlva lépsz, a konkurenciád mögött kullogva… ismét?

Velük már volt szerencsénk dolgozni

“AKTIVÁLÁSRA KÉSZ” Messenger chatbotok

Kitaláltunk egy új szolgáltatást, mely segítségével Neked is saját Messengeres chatbotod lehet… sőt, mit segítségével... megcsináljuk helyetted!

Miért gondolkoznál a megfelelő folyamatok kialakításán, azok leprogramozásán és az új szoftverek használatának betanulásán, ha egyszer ránk is bízhatod a feladat nehezét?

Neked nem lesz más dolgod, mint elküldeni nekünk a bizniszedről azokat az infókat, amit összegyúrva mi megalkotjuk Neked az új online “szuperértékesítődet”.

És mi a legjobb az egészben?

Akár már 2-3 héten belül elindíthatod a saját chatbotodat!

Mivel azonban nem csak chatbotkészítéssel foglalkozunk a mindennapokban, így a kapacitásunk véges…

Éppen ezért a megvásárolható csomagok száma korlátozott.
(De komolyan, ez nem csak egy marketingfogás… a mi időnk is véges, és nem fogunk egy projektet sem összecsapni csak azért, hogy többet tudjunk bevállalni.)

Így hát havonta csak 2 chatbotot tudunk elvállalni

Ha még most rendelsz, akár pár héten belül megkaphatod a kulcsrakész chatbotodat… ha 1-2 hónap múlva döntesz így, akkor talán már fél évet is várnod kell egy chatbotra.

NEM ÁRULUNK ZSÁKBAMACSKÁT

CHATBOTKÉSZÍTÉS PLUS
219.900 Ft
+ ÁFA-TÓL
Aktiválásra kész Messenger chatbot + “felfuttató” kampánycsomag.
Chatbot megtervezése
Folyamatok felvázolása
Párbeszédek megírása
Chatbot megépítése
Kulcsszófelismerés (AI)
Szegmentálási lehetőség
+ 1 db utánkövető folyamat megépítése
+ 2 db vevőszerző kampány kivitelezése
CHATBOTKÉSZÍTÉS
169.900 Ft
+ ÁFA-TÓL
Aktiválásra kész Messenger chatbot.
Chatbot megtervezése
Folyamatok felvázolása
Párbeszédek megírása
Chatbot megépítése
Kulcsszófelismerés (AI)
Szegmentálási lehetőség

Így dolgozunk mi…

Chatbot megtervezése

Első körben megismerjük a vállalkozásodat és segítünk kitalálni, hogy pontosan milyen célokra tudnád használni a chatbotokat. Az sem baj ha még nincs ötleted, segítünk!

Folyamatok felvázolása

Ha már kitaláltuk milyen funkciókat szeretnél a chatbotba, akkor nekiülünk és vizuálisan is megtervezzük a párbeszédek folyamatát. Ez a chatbotkészítés legfontosabb lépése!

Párbeszédek megírása

Természetesen nem csak a folyamatot tervezzük meg, de a tartalmat is elkészítjük hozzá. Képet szerkesztünk, gifet csinálunk és szöveget írunk. A chatbotot a kérésednek megfelelően személyesítjük meg.

Chatbot megépítése

Ezek után nekifogunk a chatbot megépítésének. Mi minden esetben Chatfuellel vagy ManyChattel dolgozunk, a céljaidtól függően. Mindkettő ultraprofi és könnyen kezelhető szoftver… a “chatbotok WordPresse”.

Kulcsszófelismerés (AI)

A chatbotod képes lesz bizonyos kulcsszavakra reagálni, amit minden chatbothoz egyedileg fejlesztünk le. Jelenleg ez a legjobb mód arra, hogy “intelligensen” tudjon kommunikálni a chatbot az emberekkel.

Szegmentálási lehetőség

A Messenger egy tökéletes platfrom arra, hogy egy pár kérdés segítségével több szegmensre bontsd a nagy listádat. Chaten szívesen válaszolnak az emberek a kérdéseidre, így a kezdeti beszélgetés után mindenkinek személyreszabott üzenetet tudsz majd küldeni.

Utánkövető folyamat megépítése

Lehetőség van arra, hogy a bottal kapcsolatba lépő embereknek előre beidőzítsünk folyamatokat (akárcsak egy e-mail automatizmus esetében). El tudunk készíteni például egy több üzenetből álló, akár több héten keresztül elhúzódó leadgondozó folyamatot.

Vevőszerző kampányok kivitelezése

A chatbot is csak egy eszköz, ami önmagában még kevés… valahogy oda kell csábítanod az embereket. Mi a chatbot aktiválása után is tudunk segíteni, érdeklődőszerző hirdetések készítésével. Ez lehet például Facebook hirdetés, Facebook nyereményjáték, vagy akár egy “kommentes kampány” is.

Oké, meggyőztetek… mit kell tennem, hogy nekem is legyen saját chatbotom?

 • Írj nekünk az oldal alján található űrlap segítségével, mi pedig egy pár munkanapon belül felvesszük veled a kapcsolatot.
 • Az e-mailes egyeztetés után egy fél órás Skype vagy telefonbeszélgetés során megbeszéljük pontosan mi az elképzelésed, mire használnád a chatbotot, mit csinál a céged, stb… ezután véglegesítjük a projekt részleteit.
 • Neked innentől kezdve nem sok dolgod lesz… mi nekiülünk, megtervezzük és megírjuk a folyamatokat.
 • A véglegesített szöveget “megtanítjuk” a chatbotodnak, és lefejlesztjük az egészet. Ha mindezzel készen vagyunk bemutatjuk Neked a csapatod új tagját, aki ezután 24/7-ben termeli majd számodra a pénzt.
 • Ha szimpatikus az új kollégád és leokézod a projektet, akkor egy gombnyomással munkába is állítjuk a chatbotot.

Beszéljünk a saját projektedről!

Az alábbi űrlapot kitöltve tudod felvenni velünk a kapcsolatot. Ezután egy pár munkanapon belül válaszolunk és elkezdjük közösen megtervezni a projektedet. A továbbiakat e-mailben vagy telefonon beszéljük majd meg.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül egy chatbot?

A chatbotkészítés díja 169.900 Ft + ÁFA-tól indul, de minden esetben egyedi árajánlat alapján dolgozunk. Amennyiben egyedi fejlesztést is igényel a projekt (pl.: API-n keresztüli összekapcsolás webshoppal/CRM rendszerrel), úgy legalább ennek a duplájával érdemes számolnod.

Az én vállalkozásomban is működne egy ilyen?

Jó eséllyel igen, de ez főleg attól függ, hogy pontosan mire szeretnéd használni és mit szeretnél megvalósítani a chatbot segítségével.

Ha van ötleted – de nem vagy biztos abban, hogy működne – akkor vedd fel velünk a kapcsolatot a fenti űrlap segítségével. Megbeszéljük a részleteket, és őszintén megmondjuk, hogy el tudjuk-e vállalni a kivitelezést vagy sem.

Milyen további költségeim lesznek?

Semmilyen. Projektalapon dolgozunk, egyszeri díjazással (igény esetén folyamatos karbantartással)… nincs semmilyen rejtett költség.

A chatbot szoftver használata is ingyenes, bár egy-két egyedi funkció használatánál ennek lehet havidíja (ezt nem nekünk, hanem közvetlenül a szoftvertüzemeltetőnek kell fizetni). Amennyiben ilyen funkciókat is szeretnél, egyértelműen és tételesen feltüntetjük azt az ajánlatodban.

Nekem lesz valami dolgom?

Csak annyi, mintha egy honlap elkészítését szerveznéd ki. A projekt elején megbeszéljük mik az elvárásaid, és elküldesz nekünk minden olyan információt (képet, szöveget, linket, stb), amit fel kell használnunk majd a chatbotban.

Minden mást ránk bízhatsz.

Mennyi idő alatt készül el egy chatbot?

Ez projektenként változó, de főleg attól függ, hogy hány megrendelő várakozik előtted (a szerződéskötés sorrendjében kezdjük el a projekteket).

Ha rád kerül a sor és mindent megbeszéltünk, onnantól kezdve 1-2 héten belül élesítheted is a chatbotot. Havonta max. 2 projektet tudunk elvállalni, és általában 1-2 hónapra előre le vagyunk foglalva.

Létezik több nyelven beszélő chatbot is?

Természetesen! Nemzetközi piacra dolgozó vállalkozásoknál gyakori kérés, hogy több nyelven is tudjon a chatbot.

Ilyenkor megtervezzük és megépítjük a folyamatokat a fő nyelven (magyar vagy angol), majd lefordítjuk/lefordíttatjuk azokat, és lefejlesztjük a chatbotba.

A felhasználók a kész chatbotban kiválaszthatják az általuk beszélt nyelvet, de akár azt is meg tudjuk oldani, hogy a chatbot alapból olyan nyelven beszéljen, ahogy egy adott felhasználó a Facebookot használja.

Ha rendelek egy chatbotot, az később is kiegészíthető?

Igen, bármikor.

Úgy gondolj a chatbotkészítésre, mintha egy honlapot rendelnél. Megbeszéljük és elkészítjük az alapokat, majd a kezdeti tapasztalataink alapján folyamatosan bővíthetjük, javíthatjuk és alakíthatjuk a folyamatokat.

Akár egy teljesen új funkciót is lefejleszthetünk hozzá utólag.

Én is tudom majd kezelni a chatbotot?

Minden további nélkül. Aktiválás után szívesen megmutatjuk neked a szoftver admin felületét, és hogy mit hol találsz.

Ha a WordPressben kiismered magad, akkor ez is gyerekjáték lesz.

Send this to a friend