A ChatGPT csinált nekünk egy KOMPLETT KAMPÁNYT

A ChatGPT csinált nekünk egy KOMPLETT KAMPÁNYT

Ha a szöveges formátum helyett inkább inkább videót néznél:

Napjainkban már nem csupán részfeladatok elvégzésében segíthet a mesterséges intelligencia, hanem teljes marketing kampányokat is képes megtervezni és lebonyolítani. Ez azt jelenti, hogy egy egyszerű leadgeneráló kampány összes elemét – a hirdetésektől a lead gondozó folyamatig – lebonyolíthatja a ChatGPT, a GPT-4 alapú mesterséges intelligencia. És mi volt az eredmény? Nos, egy cseppet sem rosszabb, mint az ember által készített kampányoké. De nézzük, hogyan is zajlik ez a folyamat.

A kampány felépítése

A kampányunk a következőképpen épült fel:

  1. Hirdetések: Ezekkel csábítottuk be a forgalmat.
  2. Opt-in oldal: Itt tudták az érdeklődők igényelni az ebookot, amit email címért cserébe adtunk.
  3. Köszönő oldal: Ide irányította át automatikusan az űrlap a látogatót, amint kitöltötte az adatokat. Ezen az oldalon nem volt más dolgunk, mint megköszönni az érdeklődőnek, hogy feliratkozott.
  4. Lead gondozó folyamat: Amint az érdeklődők bekerültek az email marketing rendszerünkbe, egy több lépéses email folyamat indult el.

ChatGPT a gyakorlatban

Nagyon sokan kérdezitek, hogy pontosan hogyan használtuk a ChatGPT-t ebben a folyamatban. Azt gondolom, hogy a legkézenfekvőbb példán keresztül mutatom be ezt.

Az ebookunkat, a „67 ChatGPT parancs online marketingeseknek” című ingyenes anyagunkat, a ChatGPT segítségével hoztuk létre. Az oldal szövegezését, a kreatív tartalmakat, a headline-t, a subheadline-t, a CTA-kat – mindent a ChatGPT generált. Néhány helyen változtattunk a szövegen, de 95%-ban az AI generálta tartalom került fel az oldalra.

Amikor kitöltötték az űrlapot, a köszönő oldalra irányította őket a rendszer. Ezt követően a Facebook Ad Libraryban megjelenő hirdetéseink szövegét is a ChatGPT írta, kreatív ötleteket pedig szintén tőle kaptunk. A hirdetések szövegét és kreatívjait később A/B teszteléssel optimalizáltuk.

Végül, az email marketing rendszerünkben a ChatGPT segítségével hoztuk létre a lead gondozó folyamatot. A ChatGPT által írt szövegeket alkalmaztuk az üdvözlő emailben, a follow-up emailben, és minden további kommunikációban. Az intelligens algoritmus segítségével személyre szabott, dinamikus tartalmakat hoztunk létre, amelyeket az érdeklődőknek küldtünk ki.

A ChatGPT tehát végigvezette a látogatókat az egész marketing csatornán: a hirdetéstől kezdve, az opt-in oldalon át, az email folyamatig.

Hogyan segített a ChatGPT az eredményekben?

A ChatGPT használatának köszönhetően a kampányunk egységes volt, és pontosan célba ért. Az AI által generált tartalmak segítségével növeltük a konverziós rátát, mivel a szövegek minden lépésben személyre szabottak és relevánsak voltak. Az eredmények azt mutatják, hogy a ChatGPT által létrehozott tartalmak hasonlóan hatékonyak, mint az ember által írt szövegek.

A ChatGPT nagyon hatékony eszköz az online marketingben, és a jövőben még szélesebb körben fogják használni a szakemberek. Az AI segítségével rengeteg időt és erőforrást lehet megtakarítani, ami más, fontosabb feladatokra fordítható.

Remélem, hogy ezzel a példával segítettem megértetni, hogyan használható a mesterséges intelligencia az online marketingben. Próbáld ki a ChatGPT-t, és fedezd fel a benne rejlő lehetőségeket!

Tartalomjegyzék

Picture of Balogh Dávid

Balogh Dávid

Szia, Balogh Dávid vagyok, a BOOM Marketing alapítója. Az elmúlt évek során több saját vállalkozást is beindítottam. Elsőként jött az ügynökség, aztán a BOOM Marketing University, majd 2 webáruház (az egyiknél 4 hónap alatt értük el a havi 10 milliós bevételi célt). Az így szerzett tapasztalataimat szeretném Veled megosztani a BOOM Marketing University-n, videós oktatóanyagok formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük