A ChatGPT már a MÚLTÉ?! Jönnek az autonóm ügynökök!

A ChatGPT már a MÚLTÉ

Ha a szöveges formátum helyett inkább inkább videót néznél:

Ebben a blogbejegyzésben egy olyan forradalmi technológiai ugrást hozok el nektek, amely az elmúlt napokban következett be és ami szerintem nagyon komoly változásokat hozhat az életünkben. Ez pedig nem más, mint az autonóm ügynökök megjelenése. Ha most nem mond ez neked semmit, sebaj, én is csak nemrég találkoztam vele, de hidd el, ennek a technológiának a segítségével olyan dolgokat érhetsz el, amiről eddig csak álmodozhattál.

Alapfogalmak: AI és AGI

Hogy tisztán lássuk, milyen nagyságrendű változásról is van szó, először is meg kell értenünk, mi az az AI és mi az AGI. Az AI, azaz az Artificial Intelligence (mesterséges intelligencia) azt a technológiát jelenti, amely intelligens módon tud viselkedni vagy döntéseket hozni bizonyos speciális feladatokban, például képfelismerésben, nyelvfeldolgozásban vagy autonóm vezetésben. Az AI tehát specializált, konkrét problémákat képes megoldani.

Az AGI, azaz az Artificial General Intelligence (általános mesterséges intelligencia), már emberi szintű intelligenciát jelent, vagyis olyan képességekkel rendelkezik, amelyeket eddig csak az emberi gondolkodásnak tulajdonítottunk. Az AGI elméletileg bármilyen feladatot képes megoldani, amit egy ember is, viszont mivel ilyen formában még nem létezik, ezért csak elméletben beszélünk róla.

Az autonóm ügynökök és az AGI

Az autonóm ügynökök a mesterséges intelligencia egyik legújabb, legfejlettebb formáját jelentik, amelyek képesek önállóan döntéseket hozni, cselekvéseket végrehajtani, és azokat a cselekvéseket hosszú távon menedzselni is. Mindezt úgy, hogy közben folyamatosan tanulnak, fejlődnek, és alkalmazkodnak a változó körülményekhez. Tehát valójában az autonóm ügynökök már az AGI felé tartanak, hiszen nem csak egy-egy speciális feladatot képesek megoldani, hanem összetett problémákat is képesek kezelni.

Milyen területeken alkalmazhatóak?

Az autonóm ügynökök számtalan területen alkalmazhatóak, legyen az pénzügy, egészségügy, logisztika, ügyfélszolgálat, vagy éppen a személyes életünkben. Elképzelhetőek például olyan autonóm ügynökök, amelyek a személyes pénzügyeinket kezelik, döntéseket hoznak a befektetéseinkről, vagy éppen az egészségünkről gondoskodnak, előrejelzik a betegségeinket, és segítenek a kezelésükben.

De elképzelhetőek olyan autonóm ügynökök is, amelyek a vállalkozásainkat menedzselik, marketing stratégiákat dolgoznak ki, vagy éppen az ügyfélszolgálati teendőket látják el. És mindezt anélkül, hogy mi közbenjárnánk, vagy irányítanánk őket. Sőt, még tanulni is képesek a saját hibáikból, tehát idővel csak egyre jobbak és jobbak lesznek.

A jövő tehát már itt van

Az autonóm ügynökök tehát olyan technológiai ugrást jelentenek, ami radikálisan megváltoztathatja az életünket. Bár még az elején járunk ennek a technológiai fejlődésnek, de már most látszik, hogy milyen óriási lehetőségek rejlenek benne. És bár még sok a kérdés és a kihívás ezzel kapcsolatban, de én nagyon izgatottan várom, hogy mi minden vár ránk az elkövetkező években ezen a területen.

Tartalomjegyzék

Picture of Balogh Dávid

Balogh Dávid

Szia, Balogh Dávid vagyok, a BOOM Marketing alapítója. Az elmúlt évek során több saját vállalkozást is beindítottam. Elsőként jött az ügynökség, aztán a BOOM Marketing University, majd 2 webáruház (az egyiknél 4 hónap alatt értük el a havi 10 milliós bevételi célt). Az így szerzett tapasztalataimat szeretném Veled megosztani a BOOM Marketing University-n, videós oktatóanyagok formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük