Ez történt AI fronton (3 kezű emberekkel)

Ha a szöveges formátum helyett inkább inkább videót néznél:

Az elmúlt két-három hónapban történtek olyan dolgok, amikre mindenképpen érdemes odafigyelni, és amik izgalmas irányokba mutatnak. Szóval, lássuk, mi történt az AI fronton!

ChatGPT elveszti a böngésző funkciót

Nemrégiben a ChatGPT elvesztette a böngésző funkcióját, és most azt kérdezhetitek, miért? Nos, a válasz egyszerű: a payment wall-ok miatt. Több olyan portál is van, például a Wall Street Journal, ahol csak előfizetéssel lehet hozzáférni a tartalmakhoz. A ChatGPT korábban ezt „kijátszotta”, de ez nemcsak technikailag nem volt ideális, hanem etikailag sem. Így egy ideig nélkülöznünk kell a böngésző funkciót, de valószínűleg hamarosan visszakerül.

Megjelent a Google Bard

A Google Bard egy új chatbot, ami a ChatGPT egyik vetélytársa. Bár jelenleg néhány területen még kevésbé fejlett, mint a ChatGPT, a Bard ingyenes, és folyamatos fejlesztés alatt áll. Azért használjuk még mindig a ChatGPT-t, mert a pluginok lehetőségei lenyűgözőek, és valódi versenyelőnyt jelentenek.

Hongkongi iskolák és az AI oktatás

Nemrégiben Hongkongban bevezették az AI oktatást az iskolákban. Itt nemcsak azt tanítják meg a diákoknak, hogy hogyan használják az AI-t, hanem azt is, hogy hogyan tegyék ezt etikusan és biztonságosan. Ez egy nagyszerű irány, és valószínűleg nem kell sokat várni arra, hogy az AI oktatás elterjedjen más országokban is.

Az Amazon az egészségügyben

Az Amazon nemcsak az online kiskereskedelem terén játszik vezető szerepet, hanem az egészségügyben is. Kifejlesztettek egy olyan szoftvert, amely automatikusan létrehozja az orvos-páciens találkozók jegyzőkönyvét. Ez segít az orvosoknak és a pácienseknek is, és egyértelműen mutatja, hogy az AI milyen sokoldalúan alkalmazható.

A Google Robocat és az önmagát tanító AI

A Google egy Robocat AI nevű szoftvert fejlesztett ki, amely képes önmagát tanítani. Példaként szolgál egy olyan feladat, amelyet a Robocat tízezer alkalommal ismételt meg, miután csak száz alkalommal mutatták meg neki. Ez azt mutatja, hogy az AI fejlődik, és hamarosan talán önállóan tanul majd.

xAI: Az AI biztonságos használata

Elon Musk startupja, az xAI, az AI biztonságos használatát tűzte ki célul. Musk korábban is figyelmeztetett arra, hogy az AI fejlődése veszélyes lehet, és most a biztonságos használatra összpontosítanak. Ez is egy fontos irány az AI világában.

Az AI és az elnökválasztás

Az elnökválasztási kampányokban az AI egyre nagyobb szerepet játszik. Az online marketing terén már korábban is sokat alkalmazták, és most az AI továbbfejlesztésével még hatékonyabbá válik. Azonban a gépek is hibázhatnak, például három kezű emberek maradhatnak a fotókon. Ezért fontos, hogy ellenőrizzük az AI által generált tartalmakat.

Ezek voltak az elmúlt hónapok izgalmas AI hírei. Az AI területén továbbra is sok a változás, és érdemes mindig naprakésznek lenni. A ChatGPT Mesterkurzusban további információkat találsz az AI világáról és annak használatáról. Ne maradj le, és légy készen az AI forradalomra!

Tartalomjegyzék

Picture of Balogh Dávid

Balogh Dávid

Szia, Balogh Dávid vagyok, a BOOM Marketing alapítója. Az elmúlt évek során több saját vállalkozást is beindítottam. Elsőként jött az ügynökség, aztán a BOOM Marketing University, majd 2 webáruház (az egyiknél 4 hónap alatt értük el a havi 10 milliós bevételi célt). Az így szerzett tapasztalataimat szeretném Veled megosztani a BOOM Marketing University-n, videós oktatóanyagok formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük