Ezek PIACFELFORGATÓ bejelentések

Ezek PIACFELFORGATÓ bejelentések

Ha a szöveges formátum helyett inkább inkább videót néznél:

Ahogy a technológia világában lenni szokott, nap mint nap új fejlemények, frissítések és innovációk történnek. Különösen igaz ez a mesterséges intelligencia terén, ahol minden nap újabb és újabb változásokat látunk. És az elmúlt napokban hihetetlen mennyiségű ilyen változás történt. Nézzük meg közelebbről, hogy milyen hatalmas változásokat hozott magával ez az időszak.

1. A GPT-4: Az új generáció

Az egyik legnagyobb bejelentés, amit talán már te is hallottál, az a GPT-4 megjelenése. A GPT-3.5-ös verziója már nagyszerű eredményeket hozott a ChatGPT alkalmazásban, de a 4-es változat még ezt is túlteszi.

Az első és legfontosabb fejlesztése a GPT-4-nek, hogy sokkal több mindenre tud emlékezni egy beszélgetésen belül. A korábbi korlátozás, hogy csak 3-4000 szót jegyzett meg egy beszélgetésből, mostantól 25 ezer szóra nőtt. Ez azt jelenti, hogy sokkal több kontextust tud adni és emlékezni a beszélgetésre, ami rengeteg lehetőséget nyit meg a felhasználók számára.

A másik újítás, amit a GPT-4 hozott, az a képessége, hogy egy konkrét weboldalt megépítsen egy skiccből. Igen, jól hallottad, megtervez és lekódol egy weboldalt egy papíron rajzolt skicc alapján!

2. Microsoft és Google: Az AI beépítése szolgáltatásaikba

De nem csak a GPT fejlődött, a nagy tech óriások sem tétlenkedtek. A Microsoft bejelentette, hogy a 365 termékcsaládjában beépíti az AI-t a különböző eszközökbe. Nem csak a Bingben, hanem a Wordben, az Excelben és más eszközeikben is megjelenik az AI. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez hogyan fog működni a gyakorlatban.

Ugyanezt csinálja a Google is. Hatalmas verseny van az AI fronton, és mindenki próbálja megszerezni magának a piacot. Mivel mi itt a Google ökoszisztémát használjuk, nagyon várjuk, hogy mit fog tudni a Google Workspace integrált AI-ja. Az első hírek szerint előre fel tudja vázlatozni az email válaszát.

3. A mesterséges intelligencia az egészségügyben

Az egészségügyi technológia terén is lenyűgöző fejlemények történtek az elmúlt időben. Az AI segít abban, hogy a betegek jobb ellátást kapjanak, és az orvosok jobban megértsék a betegségeket.

Az AI segítségével az orvosok mostantól képesek lesznek a betegek betegségének korai felismerésére, ami azért fontos, mert minél hamarabb felismerjük a betegséget, annál nagyobb eséllyel tudjuk azt kezelni. A mesterséges intelligencia még az orvost is segíti abban, hogy meghozza a helyes döntést a beteg kezelésével kapcsolatban.

Egy másik izgalmas fejlemény a genetikai adatok és az AI kombinációja. Az ilyen rendszerek képesek felismerni a genetikai változásokat, amelyek különböző betegségekhez vezethetnek, és ez a korai diagnózist és a személyre szabott kezelést teszi lehetővé.

4. Mesterséges intelligencia a kriptovalutákban

A kriptovaluta világában is nagy szerepe van a mesterséges intelligenciának. A kriptovaluták volatilitása miatt sokan használnak AI-alapú algoritmusokat a kereskedéshez, ami segít azonosítani a legjobb kereskedési lehetőségeket. Ezenkívül az AI segít megjósolni a piaci trendeket, ami segíti a kereskedőket a döntési folyamatban.

5. Személyre szabott oktatás AI segítségével

Az oktatásban is egyre nagyobb szerepet kap az AI. Az oktatási platformok az AI-t használják a diákok tanulási útjának személyre szabásához. Az algoritmusok figyelembe veszik a diákok egyéni tanulási stílusát, erősségeit és gyengeségeit, és ennek alapján alakítják ki a tananyagot.

Az AI-alapú oktatási rendszerek lehetővé teszik, hogy a diákok a saját tempójukban tanuljanak, és a tanárok hatékonyabban kezelhessék az osztálytermi időt, mivel az AI képes azonosítani a diákok egyéni fejlődési területeit.

6. AI az űrkutatásban

Az űrkutatásban is egyre inkább használják az AI-t. Az AI-alapú rendszerek segítenek a műholdas képek elemzésében, a bolygók felszínének modellezésében, és még a teleszkópok működésének optimalizálásában is. A NASA már AI-t használ a Mars Rover-nél, hogy segítsen azonosítani a kutatásra érdemes területeket.

Mindezen alkalmazások jelzik, hogy az AI technológia az élet minden területén hatalmas hatással lesz. A mesterséges intelligencia mindennapi életünk részévé vált, és a jövőben még fontosabb szerepet fog játszani.

Tartalomjegyzék

Picture of Balogh Dávid

Balogh Dávid

Szia, Balogh Dávid vagyok, a BOOM Marketing alapítója. Az elmúlt évek során több saját vállalkozást is beindítottam. Elsőként jött az ügynökség, aztán a BOOM Marketing University, majd 2 webáruház (az egyiknél 4 hónap alatt értük el a havi 10 milliós bevételi célt). Az így szerzett tapasztalataimat szeretném Veled megosztani a BOOM Marketing University-n, videós oktatóanyagok formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük