Így döntsd el, hogy MILYEN marketinges leszel

Így döntsd el, hogy MILYEN marketinges leszel

Ha a szöveges formátum helyett inkább inkább videót néznél:

Egy emailben jött hozzám egy kérdés Szilárdtól, aki kíváncsi volt, milyen területeibe érdemes beletanulnia az online marketingnek, tekintettel arra, hogy milyen cégekkel szeretne dolgozni. Azonnal eszembe jutott, hogy ez a téma túl nagy ahhoz, hogy egy emailben meg tudjam válaszolni, ezért úgy döntöttem, egy blog bejegyzést szentelek neki. Talán neked is hasznos lesz!

Eldönteni, hogy milyen online marketinges leszünk?

Gondoljunk logikusan, és nézzük meg, mik a legfontosabb tényezők ebben a döntésben. Az első kérdés, amit meg kell magának válaszolni az embernek az az, hogy melyik lenne az a terület, ami érdekli. Az online marketing olyan sokszínű, hogy biztosan akad valami, amiért lelkesedhetsz. Legyen szó SEO-ról, PPC-ről, tartalommarketingről, email marketingről, copywritingról, konverzióoptimalizálásról, weboldalkészítésről, landing oldalak készítéséről… Az biztos, hogy mindenhez nem tud érteni valaki, így érdemes olyan területet választani, amit szívesen csinál és amibe örömmel teszi bele az időt.

Kivel szeretnél dolgozni?

A második kérdés, ami felmerül, hogy vajon kik azok, akikkel szívesen dolgoznál. Aki szeretne belevágni az online marketingbe, annak át kell gondolnia, milyen cégekkel, iparágakkal vagy szegmensekkel szeretne dolgozni. A válasz adódhat a szolgáltatások, a webshopok vagy akár a B2B szoftverfejlesztő cégek irányába is. A lényeg, hogy átgondold, milyen szegmensekkel szeretnél dolgozni.

Mi a legnagyobb segítség a kliensednek?

A következő lépés, hogy átgondold, melyik szolgáltatásod lenne a legnagyobb segítség a potenciális ügyfeleid számára. A kérdés, hogy milyen problémával küzdenek és milyen területeken tudsz nekik a leginkább segíteni. Ahhoz, hogy ezt eldöntsd, alaposan meg kell ismerned a különböző területeket, és látnod kell, hogy ezek hogyan épülnek egybe, illetve hogyan segíthetik a potenciális ügyfeleid céljainak elérését. Például, ha a vállalkozásod a webáruházakban érdekelt, akkor nagyon fontos lehet a SEO (Keresőoptimalizálás), PPC (Pay-Per-Click) reklámok, vagy az email marketing. Ha viszont B2B szoftverfejlesztő cégekkel szeretnél dolgozni, akkor a tartalommarketing és a LinkedIn hirdetések lehetnek a kulcsfontosságú eszközeid.

Milyen képességekkel rendelkezel?

Az utolsó, de nem utolsósorban fontos kérdés, hogy milyen képességekkel és tapasztalatokkal rendelkezel. Nem mindenki rendelkezik ugyanazzal a tehetséggel vagy hajlammal az online marketing különböző területein. Például, ha erős vagy a kreatív írásban, akkor a copywriting és a tartalommarketing lehet a te területed. Ha viszont szeretsz adatokkal dolgozni és analitikus vagy, akkor a PPC vagy az SEO lehet a te erősséged.

Összefoglaló

Összefoglalva, milyen marketinges leszel, az nagyrészt rajtad múlik. Attól függ, mi érdekel, milyen képességekkel rendelkezel, kivel szeretnél dolgozni és melyik területen tudsz a legtöbb segítséget nyújtani az ügyfeleidnek. Fontos, hogy alaposan megismerkedj az online marketing különböző területeivel, mielőtt döntést hoznál, és kérj tanácsot másoktól, akik már jártasak a területen. Ez segíthet abban, hogy a lehető legjobb döntést hozd meg saját magad és a jövőbeli ügyfeleid számára.

Tartalomjegyzék

Picture of Balogh Dávid

Balogh Dávid

Szia, Balogh Dávid vagyok, a BOOM Marketing alapítója. Az elmúlt évek során több saját vállalkozást is beindítottam. Elsőként jött az ügynökség, aztán a BOOM Marketing University, majd 2 webáruház (az egyiknél 4 hónap alatt értük el a havi 10 milliós bevételi célt). Az így szerzett tapasztalataimat szeretném Veled megosztani a BOOM Marketing University-n, videós oktatóanyagok formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük